• Träningsmatch mot Månsarp

Efter febrilt arbetande så blir det Månsarps IF som kommer till Idrottsparken på lördag. Ny avsparkstid är kl.11:00. Detta blir vårt genrep inför serien som drar igång nästa helg. Hoppas vi ses där! :) Senior Herrar för 7 dagar sedan 0kommentarer
  • Träningsmatch FFK U-SIF

Ett litet sent referat, men i torsdags spelade vi träningsmatch mot FFKs U-lag, en match som slutade 1-1. På konstgräset i Falköping i torsdags kväll spelade vi återigen efter ha haft uppehåll ett bra tag, ca 5 veckor då vi tyvärr både fått en DM match och en träningsmatch inställda. FFK är ett spelande lag och hade väldigt mycket boll matchen igenom, men vi ligger rätt i försvarsspelet och håller dom borta från allt för många farliga lägen. Motvinden i första halvlek gjorde att vi blev nertryckta till egen planhalva och 1-0 kommer till slut med 10 min kvar av halvleken. Ett mål som egentligen inte är en farlig målchans utan det är undertecknad som missbedömer och släpper bollen till Palm i mål, men utan att han är med på detta så anfallaren hinner i mellan och petar in bollen. Surt eftersom FFK inte skapat allt för många farliga lägen fram tills dess. Efter målet är det lite kallabalik och FFK skapar några lägen till som mycket väl kunde resulterat i fler mål. Så blir inte fallet utan 1-0 står sig halvleken ut. Med vinden i ryggen och några pigga ben in från bänken gör att vi i andra halvlek kan störa FFK betydligt högre upp i banan och tar bollen gång på gång men utan att skapa några riktigt heta målchanser. Vi har en bra period i mitten av halvleken där combackande Härnborg gör 1-1 målet. FFK fortsätter att föra spelet men det är sällan dom kommer upp på våran planhalva. Vi och FFK skapar några halvlägen vardera men inga av dessa resulterar i mål. Matchen slutar således 1-1 och vi gör en försvarsmässigt stark insats. FFK hade sin bästa period i slutet på första och början på andra med bl.a. ett stolpskott så med utdelning där kanske matchen hade sett annorlunda ut. Men jag tycker det är kul att se att vi ändå sätter försvarsspelet så pass bra trots att det som sagt var 5 veckor sedan senaste matchen. Jag har svårt att se att det är många lag (om ens något?) i serien som är så pass trygga med bollen som FFK ändå är. Kan vi sätta försvarsspelet likt vi gjorde i denna matchen så kommer vi bli svåra att göra mål på i serien! Till helgen skulle vi ha mött Hällekis/Trolmen som genrep inför serien, men då dom inte får ihop det så jagar vi febrilt ett annat motstånd! En match till (kan bli internmatch) och några träningar i benen så tror jag vi är redo för serien som startar 27:e med hemmamatch mot Folkabo! Senior Herrar för 11 dagar sedan 0kommentarer
  • Ungdomsfotboll

Sandhems if har två ungdomslag som tränar i Kyllemohallen: Onsdagar 18.00-19.00, pojkar födda år 2013-2015 Torsdagar 17.30-18.30, tjejer födda år 2013-2015 Nyhet för våren är att vi startar upp ett lag till för de tjejer och killar som är födda 2016-2018. De har två prova på dagar som är i morgon fredag kl 17-18 och nästa fredag kl 17-18 i Kyllemohallen. Mer info finns på hemsidan under respektive lag. Välkomna nya som gamla! Sandhems IF 4 apr 0kommentarer